ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2018-2019

Δημιουργίες της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πρακτικής Εφαρμογής στην ειδικότητα του Τεχνικού τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, οι μαθητές του δ’ εξαμήνου με πολύ μεράκι, αγάπη και την βοήθεια της καθηγήτριας τους Παναγιώτα Μπαλτζή ασχολήθηκαν με το σκάλισμα και την επεξεργασία διάφορων φρούτων, λαχανικών και άλλων πρώτων υλών. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, μαθητές και εκπαιδευτές ενθουσιασμένοι για τον λόγο αυτό η διεύθυνση του Ιεκ βοήθησε τους μαθητές με την αγορά χρήσιμων προιόντων για την υλοποίηση του έργου τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές εικόνες από τις κατασκευές τους.

Επισκέψεις στο Α’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμου

Κατά την διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου 2018Β, οι καταρτιζόμενες  της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και συγκεκριμένα στον μάθημα της Πρακτικής  Άσκησης Ά και ΄Γ εξαμήνου , πραγματοποιούσαν  επισκέψεις  στον Ά Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνταν μια φορά την εβδομάδα και οι εκπαιδεύτριες παρουσίαζαν δημιουργικές διαθεματικές  δραστηριότητες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και με την εποπτεία της κας Σύρπα Σοφίας. Παρακάτω  παρουσιάζονται μερικές από αυτές:

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, στις 19/12/2018 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό  Σχολειό και Νηπιαγωγείο  Αλεξανδρούπολης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτριών  κας  Σύρπα Σοφίας, κας Λίτσα Λίας και της κας Κοσμίδου Αντιγόονης,  στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτικής  Γ΄ Εξαμήνου».                        Αρχικά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο του Ειδικού Σχολείου, από την Διευθύντρια κα Ηλιάδου . Έπειτα τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά του σχολείου καθώς χωρίστηκαν σε ομάδες και μπήκαν στις τάξεις, όπου πραγματοποίησαν δημιουργικές εικαστικές κατασκευές  με τα παιδιά (Χριστουγεννιάτικα δεντράκια και χιονονιφάδες). Η επίσκεψη ήταν κάτι το διαφορετικό για τις καταρτιζόμενες καθώς οι περισσότερες  δεν είχαν έρθει ξανά σε επαφή με παιδιά με ειδικές ανάγκες.  Οι εκπαιδευόμενες  αποχώρησαν με ποικίλα συναισθήματα  και ανάμικτες εντυπώσεις.

 

Επίσκεψη κομμωτικής τέχνης στο τμήμα αισθητικής τέχνης 

Επίσκεψη του τμήματος κομμωτικής στο τμήμα τεχν. αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ όπου ενημερώθηκαν  για θέματα με τα οποία ασχολείται ο κλάδος της αισθητικής  και οι σπουδαστές παρείχαν τις υπηρεσίες τους στους κομμωτές.

Επίσκεψη στο cafe-bar Αυλή

Σήμερα στις 22/3/2019 , το τμήμα Tεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Φιλοξενίας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο café-bar Αυλή της Αλεξανδρούπολης, με την συνοδεία της εκπαιδεύτριας κ. Μπαλτζή Παναγιώτα, σύμφωνα στα πλαίσια του μαθήματος «πρακτική εφαρμογή». Συγκεκριμένα, το θέμα της επίσκεψης αφορούσε την παρασκευή και σερβίρισμα του expresso καφέ, αλλά και τα παράγωγα του. Η ξενάγηση κάλυψε με απόλυτη επιτυχία τα ερωτήματα-απορίες των σπουδαστών, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επίσκεψη στο κατάστημα DUST+CREAM

Επίσκεψη με το Γ’ εξάμηνο  τεχν. αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ στο κατάστημα καλλυντικών DUST + CREAM στα πλαίσια του μαθήματος πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα με τις εκπαιδευτικούς κα. Μυρσίνη Κατεργάρη και κα. Αθηνά Νυχταράκη, όπου έγινε παρουσίαση στα διάφορα προϊόντα προσώπου και σώματος όπως και ειδών μακιγιάζ.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο «Παιχνίδι»

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, οι εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας «Βοηθοί βρεφονηπιοκόμων – Δ εξάμηνο» του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν το κατάστημα παιχνιδιών «Το παιχνίδι» στην Αλεξανδρούπολη. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Παιχνίδι – Θεατρικό Παιχνίδι» με πρωτοβουλία των εκπαιδευτών Γεώργιου Λυμπέρη και Ευγενίας Παπαναστασίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι ιδιοκτήτες του καταστήματος κα Καϊσά και κ. Λαζαρίδης, έδωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία, ξενάγησαν τους καταρτιζόμενους στο κατάστημα και έδειξαν τις νέες τάσεις γύρω από το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Παράλληλα έλυσαν απορίες εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών. 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του SPA Alexander Beach Hotel

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, το τμήμα Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ του Δ’ εξαμήνου,επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του τμήματος του Spa, του ξενοδοχείου Alexander Beach Hotel, στα πλαίσια του μαθήματος, Μέθοδοι Ευεξίας και χαλάρωσης – SPA (εργαστήριο).

Επίσκεψη στο εργαστήριο αισθητικής Μυρσίνη Κατεργάρη της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Το εργαστήριο αισθητικής ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ φιλοξένησε τα παιδιά του τμήματος τεχν. αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ του ΔΙΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και δοκίμασαν την τεχνική της ηλεκτρικής αποτρίχωσης με βελόνα στα πλαίσια του μαθήματος Αποτρίχωση

Το τμήμα τεχνικοί αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ επισκέφτηκαν το εργαστήριο αισθητικής ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ της εκπαιδευτικού τους κας. Μυρσίνης Κατεργάρη όπου εκεί τους παρουσιάστηκε η εφαρμογή υπερήχων στο πρόσωπο και αναφορά στα οφέλη τους. Έγινε εφαρμογή σε μαθήτριες του τμήματος και απόλαυσαν την θεραπεία.

ΙΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου 2018-2019 Εικαστικά Γ εξάμηνο

ΙΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου 2018-2019 Κουκλοθέατρο

Επίσκεψη στην Σχολή Τυφλών με το μάθημα Στοιχεία Ειδικής Αγωγής Γ εξαμήνου

Στις 17/12/2018 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Σχολή Τυφλών Αλεξανδρούπολης, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας κας  Σύρπα Σοφίας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Στοιχεία Ειδικής Αγωγής Γ΄ Εξαμήνου».

Συγκεκριμένα, η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκη, τον κύριο Μπόζ Ερσίν, ο οποίος μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με προβλήματα όρασης. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και οι σπουδάστριες έθεσαν ερωτήματα και έλυσαν απορίες.

Στην πορεία η κα Γρηγορίου Νάντια, η εκπαιδευτικός των μαθημάτων που διεξάγονται στη σχολή, μας παρουσίασε τον κώδικα της γραφής Braille. Έπειτα οι καταρτιζόμενες είχαν  την ευκαιρία να επεξεργαστούν  τις μηχανές γραφής Braille, να τοποθετήσουν  το χαρτί σε αυτές και να γράψουν λέξεις στην μηχανή με των κώδικα Braille.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι καταρτιζόμενες αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης

Στις 11/12/2018 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας κας Μπαλτζή Παναγιώτας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Τουρισμός Α΄ Εξαμήνου». Συγκεκριμένα, η ξενάγηση έγινε από την κα Μαχαιρά, υπεύθυνη του τμήματος αφίξεων, ξεκινώντας από το τμήμα τoυ check-in για τα επιτρεπόμενα αντικείμενα και τρόφιμα των αποσκευών της Olympic & Aegean Airlines, τα επιπλέον έγραφα που απαιτούνται για ιδιαίτερα αντικείμενα-τρόφιμα, για ασυνόδευτα άτομα-κατοικίδια, για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών εν πτήσει και για τις μεθόδους ασφάλειας του χώρου.

Στη συνέχεια, στο τμήμα ελέγχου, είδαμε το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου σώματος, πώς- σε ποιο χώρο- και σε ποιες περιπτώσεις γίνεται ο σωματικός έλεγχος, ενημερωθήκαμε για το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου χειραποσκευών  και για το πώς μεταφράζονται οι εικόνες,  πώς αντιμετωπίζονται οι ειδικοί επιβάτες, όπως  π.χ  η Φρουρά κλπ. Τέλος, στον πύργο ελέγχου, παρακολουθήσαμε ζωντανά πώς πρέπει να γίνεται μια σωστή προσγείωση αεροσκάφους  και τονίστηκε η σπουδαιότητα της έγκαιρης και σωστής επικοινωνίας μεταξύ πιλότου-τοπικού και κεντρικού ρανταρίστα. Εκτός από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του πύργου, μεταφράστηκαν κάποιοι από τους κωδικούς της γλώσσας επικοινωνίας τους. Επίσης, ειπώθηκε το πώς αντιμετωπίζονται οι έκτακτες/επείγουσες περιπτώσεις. Η ξενάγηση κάλυψε με απόλυτη επιτυχία τις απορίες των σπουδαστών, οι οποίοι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Επίσκεψη στο κατάστημα INK & PRINT

Η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής Γ’ εξάμηνο επισκέφθηκε το κατάστημα του κ. Πασχαλίδη Γεωργίου ΙΝΚ & PRINT στην οδό Μητροπολίτου Καβύρη 46 στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί  η ξενάγηση έγινε από τον ίδιο τον κ. Πασχαλίδη ο οποίος έδωσε στους σπουδαστές την ευκαιρία να ενημερωθούν για το 3D printing και τις δυνατότητες του. Οι σπουδαστές κατανόησαν την άρτια σύνδεση των δημιουργημάτων τους για το μάθημα  Εργαλεία Δημιουργίας Τρισδιάστατων Γραφικών και ενός 3D printer. Ενώπιον των σπουδαστών  ξεκίνησε η εκτύπωση ενός καραβιού μικρών διαστάσεων το οποίο και τους παραχωρήθηκε από το κατάστημα. Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης και εισέπραξαν απαντήσεις στις ενδιαφέρουσες απορίες τους. Αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμάτοι ενθουσιασμό. Τους σπουδαστές συνόδεψαν οι καθηγητές τους Δημήτρης Κουρτίδης και Αχμέτ Μολλά.

Επίσκεψη στην Pharmathen

Το ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Pharmathen που βρίσκεται στις Σάπες του νομού Ροδόπης. Εκεί οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.