ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2016-2017

Επίσκεψη του ΔΙΕΚ στο Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων “Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής” και “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης” του Δ’ εξαμήνου επισκέφτηκαν το Ειδικό Σχολείο στο πλαίσιο του μαθήματος της πρακτικής άσκησης. Οι σπουδαστές επιμελήθηκαν τον καλλωπισμό των μαθητών του ειδικού σχολείου φτιάχνοντας ωραία χτενίσματα και φροντίζοντας τα νύχια των άκρων τους. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.

 

Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης στην μεγάλη γιορτή των Παιδικών Σταθμών

Ξεχωριστή ήτανε η παρουσία του  ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης στην Μεγάλη Γιορτή των Παιδικών σταθμών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης της Αλεξανδρούπολης. Οι σπουδάστριες του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά κατασκευές με θέμα τον «Ανθόκηπο». Λουλούδια, κολιέ, γλαστράκια, μπουκέτα και face painting είχανε την τιμητική τους, χαρίζοντας στα παιδιά ώρες χαράς και δημιουργίας. Να ευχαριστήσουμε το «Πολυκοινωνικό» Αλεξανδρούπολης για την πρόσκληση, καθώς και την κα. Σοφία Καβαζίδου για την συνεργασία. Επίσης τις εκπαιδεύτριες κα. Παπουτσή Ευγενία, κα. Σύρπα Σοφία και κα. Τερζούδη Μαρία οι οποίες κατάφεραν στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Πρακτικής Άσκησης να οργανώσουν μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία για τις σπουδάστριες τους.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Την Παρασκευή 2/6/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστριών της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», Β’ εξαμήνου, του Δ.Ι.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης, στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ Αλεξανδρούπολης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης με ευθύνη των εκπαιδευτριών του ΔΙΕΚ κα. Παπουτσή και κα. Τερζούδη. Οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έξι σπίτια που φιλοξενούν 21 παιδιά, να μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας του «χωριού», καθώς και για το τεράστιο έργο που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του χώρου. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βιβή Τουφεξή για την φιλοξενία στον σπιτικό τους και για την μοναδική ευκαιρία που χάρισε στις σπουδάστριες να γνωρίσουν την «οικογένεια» που μεγαλώνει παιδιά με τόσο αγάπη και φροντίδα.

 

 

Επίσκεψη στο Ιωακείμειο Γηροκομείο του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης

Στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτικές Ασκήσεις, στις 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ιωακείμειο Γηροκομείο των καταριζόμενων του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης του Δ΄εξαμήνου του τμήματος «Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής» . Με την επίβλεψη και τις πολύτιμες οδηγίες της εκπαιδεύτριάς τους , κας. Κεφαλά Χρυσούλας οι καταριζόμενοι περιποίηθηκαν τα καταπονημένα άκρα των τροφίμων αποκτώντας εργασιακές εμπειρίες και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους προς τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

 


Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2016

Η ομάδα των καταρτιζόμενων του Α εξαμήνου του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»  με υπεύθυνη την εκπαιδεύτρια  κα. Παπουτσή Ευγενία στο πλαίσιο του μαθήματος  της Πρακτικής Άσκησης βρέθηκαν κοντά στα παιδιά για να γιορτάσουν  τα Χριστούγεννα του 2016 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αλεξανδρούπολη.  Οι καταρτιζόμενοι  ζωγράφισαν τα προσωπάκια των παιδιών  που επισκέπτονταν το σπιτάκι των Παιδικών Δημοτικών Σταθμών της Αλεξανδρούπολης  και μαζί τους ζωγράφισαν και έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές .