ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2017-2018

Καλοκαιρινή γιορτή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Το ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε με το Β΄ και Δ’ εξάμηνο του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, στην Καλοκαιρινή γιορτή που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στο Πάρκο Ακαδημίας, από το σύνολο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Η θεματολογία που αναπτύξαμε είχε σαν κεντρική ιδέα «Την Προστασία από τον ‘Ηλιο». Τα παιδιά, με την πολύτιμη και απαραίτητη καθοδήγηση και βοήθεια των εκπαιδευομένων, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες τους, την φαντασία τους και την δημιουργικότητα τους , κατασκεύασαν ιδιαίτερες χειροτεχνίες όπως: καπέλα ,ποτήρια με δροσερούς χυμούς και ήλιους με μηνύματα προστασίας.

Οι Εκπαιδεύτριες: Σύρπα Σοφία, Λίτσα Ευαγγελία, Κοσμίδου Αντιγόνη, Τερζούδη Μαρία

 

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης του τμήματος «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ» του Α΄Εξαμήνου και του τμήματος «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» του Γ΄ Εξαμήνου μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές τους, κ. Μ. Κατεργάρη, κ. Χ. Αλβανού, κ. Μ. Θεοφανούδη και κ. Ε. Ντέγκα, πραγματοποίησαν  στις 11/12/2017 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης .

Οι καταρτιζόμενοι πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία τις υπηρεσίες καλλωπισμού και φροντίδας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου μέσα στο πλαίσιο του Μαθήματος «Πρακτικής Εφαρμογής» και  εκείνοι  απλόχερα τους χάρισαν την αγάπη και την τρυφερότητά  τους.  

 

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χηλής

Στις 17/12/2017 οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης του τμήματος «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ» του Α΄Εξαμήνου μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές, κ. Μ. Κατεργάρη και κ. Χ. Αλβανού, επισκέφτηκε  το Δημοτικό σχολείο της Χηλής.

Τα παιδικά προσωπάκια στολίστηκαν  με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές που δημιούργησαν οι καταρτιζόμενοι και αυτά τους αντάμειψαν με τα χαμόγελα και την ενέργεια τους.

 

Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης στο Πάρκο Χριστουγέννων

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, οι σπουδάστριες του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου» Ά εξαμήνου του Δημόσιου ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτικής Άσκησης» με υπεύθυνη την εκπαιδεύτρια κ.Παπουτσή Ευγενία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Παιδικών Σταθμών του Πάρκου Χριστουγέννων στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Παίζοντας των ρόλο των ξωτικών στο σπιτάκι των Παιδικών Σταθμών, κατάφεραν να μεταφέρουν σε όλους την μαγεία των Χριστουγέννων, φωτίζοντας την πλατεία με γυάλινα φαναράκια φτιαγμένα με την βοήθεια των παιδιών. Χάντρες, πούλιες, χρυσόσκονες και άπειρα χαμόγελα είχαν την τιμητική τους.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Β΄ Παιδικού Σταθμού κ.Κοτίνη Σταματία και την κ.Γκόσιου Εύα για την φιλοξενία τους στο χώρο αλλά και για την ξεχωριστή συνεργασία που είχαμε μαζί τους.